Hey hallo,

Wat leuk dat je meer wilde weten over ons verhaal!

We vertellen je graag hoe je kunt helpen bij het vervullen van onze missie om het leven van cacaoboeren te verbeteren.

Als je je na het lezen geïnspireerd voelt om verder te lezen, neem zeker een kijkje op onze site. Zoals je zult zien, Pacha goes global, en dus zijn de overige pagina’s op onze site in het Engels. 

Groetjes,

Extra inkomsten voor cacaoboeren!

Wereldwijd zijn er ruim 6 miljoen cacaoboeren. Vaak leven ze in armoede. In Ecuador, waar Pacha werkt, verdienen boeren gemiddeld €200 per maand, de helft minder dan het minimuminkomen in dit mooie Zuid Amerikaanse land!

Pacha koopt een deel van de cacaovrucht – het zoete vruchtvlees – waar anderen niet voor willen betalen. Boeren verkopen de cacaobonen aan anderen die er vervolgens chocolade mee maken, en het vruchtvlees aan ons. Dat is een mooi extraatje dus! 

Het tegengaan van voedselverspilling!

Cacaovruchten groeien aan bomen in tropische landen. In de vruchten zitten de zaden (de cacaobonen) en daaromheen een wit laagje vruchtvlees. Het is niet makkelijk om hiermee te werken, want door de hitte fermenteert het heel snel. Dan ‘smelt’ het van de boon en loopt zo de grond in. Ieder jaar is dat miljoenen liters down the drain.

Door het vruchtvlees te kopen van boeren gaan we voedselverspilling tegen met 30%. Super dat je ons daarbij helpt!

Your Pacha, Our Planet!

Ontbossing is een groot probleem in de cacao sector, al heeft de industrie het er niet zo vaak over. Hoe zit dat? Boeren verdienen niet genoeg aan de verkoop van hun cacaobonen. Ze hebben meer geld nodig om rond te komen. Het kappen van bomen voor het planten van nieuwe gewassen is één manier om dat te doen. Economisch gezien begrijpelijk, maar voor de natuur niet zo fijn want zo verdwijnen hele natuurgebieden. Het heeft ook een impact op het klimaat en dát raakt de hele wereld. Helemaal in belangrijke gebieden als het Amazone regenwoud. 

Wil je meer doen om te helpen? Share the goodness!

Met ieder nieuwe persoon in Nederland die ons merk en product leert kennen, komen we een stapje dichterbij ons doel om in 2027 met 10.000 boeren in Zuid-Amerika te werken.

Je hebt ons al geholpen, maar je kunt nog meer doen. Want, als jij aan je vrienden, familie en collega’s verteld dat je een nieuw drankje hebt ontdekt bij de Lidl, dan worden zij misschien ook wel enthousiast. 

Wij doen ook een duit in het zakje. 

Als je 12 flesjes van onze drankjes koopt, dan krijg je er 6 extra van ons bij! Gratis en voor niks.
Het enige wat je hoeft te doen is hieronder te klikken en je mandje wordt gelijk gevuld. 

Salud!